Okrugli stol – Prihvaćanjem različitosti do manje nasilja

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba organizirao je okrugli stol u povodu završetka projekta „Prihvaćanjem različitosti do manje nasilja“ čiji je nositelj Savez, a koji je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projekt je trajao godinu dana zajedno sa partnerima iz Osnovne škole Marija Jurić Zagorka i Zdravstvenog učilišta gdje su se aktivnosti projekta, radionice i edukacije, provodile. Korisnici projekta bili su 120 učenika iz navedenih škola, a sudjelovali su u radionicama o nenasilju, toleranciji i mirovnoj kampanji koju su sami izradili. Kroz projekt smo postigli cilj kojim smo težili – 120 mladih upoznato s društveno korisnim radom, njegovom svrhom u promicanju tolerancije i smanjenju nasilja, što je sukob i kako rješavati sukob na nenasilan način.

Na okruglom stolu sudjelovale su stručne osobe iz raznih udruga – Marina Tribus iz Udruge Korak po korak, Marina Brkić iz Foruma za slobodu odgoja te Anamarija Vuić iz Hrabrog telefona. Došli smo do zaključka kako se ovakvi i slični projekti moraju nastaviti te kako je neformalno obrazovanje koje se pruža kroz radionice izrazito važno uključiti u obrazovne institucije. Okrugli stol popratili su Jabuka i Z1 te napravili kratke priloge.