TOOL FAIR SAJAM – Predstavljanje priručnika „Learn how to communicate, learn how to include”

Predstavnica Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba – Iva Hlavač – sudjelovala je na Tool fair Hrvatska – Sajamu metoda i alata neformalnog učenja u Orahovici od 6.09. do 08.09. 2017. te predstavila priručnik „Learn how to communicat, learn how to include“ nastao kao rezultat K2 projekta „New methods for inclusion“.

Nacionalni Tool Fair organiziran je isključivo za sudionike iz Hrvatske kako bi im se pružila prilika da predstave svoje metode i alate neformalnog učenja i tako osiguraju svoje mjesto za sudjelovanje na 12. međunarodnom Tool Fair-u koji se ove godine održava u Varni, Bugarska od 6. do 10. studenog 2017. godine.

Tool Fair je međunarodni događaj tijekom kojeg se sudionici imaju priliku upoznati s različitim edukativnim alatima ili/i predstaviti alat kojeg su sami kreirali a kojeg primjenjuju u radu s mladima. Tool Fair okuplja sudionike iz različitih sektora koji mogu biti korisnici Erasmus+ programa tako da je on ujedno i prilika za ostvarivanje kontakata s predstavnicima raznovrsnih organizacija (organizacije formalnog i/ili neformalnog obrazovanja, poslovni sektor, organizacije koje provode rad s mladima…). No, iako dolaze iz različitih sektora, svim sudionicima je zajedničko to da rade s mladima i to da su zainteresirani za otkrivanje novih i inovativnih metoda i alata neformalnog učenja.

Tool Fair doprinosi ostvarivanju ciljeva Europske komisije za područje mladih za 2017. godinu odnosno doprinosi unaprjeđenju vještina, izgradnji kompetencija te osnaživanju kritičkog razmišljanja sudionika kako bi ih se osposobilo da odgovore na sve veće izazove s kojima se Europa susreće. Ujedno, Tool fair želi doprinijeti profesionalnom razvoju svakog pojedinog sudionika, podizanju kvalitete alata za učenje ali i unapređenju procesa učenja na razini cijele Europe.

Na Tool fair-u su sudjelovali predstavnici UPSET-a, CTK Rijeka, Najlon, Udruga bacača sjenki, Odred izviđača pomoraca Posejdon itd.

Svi oni predstavili su svoje alate koji će, nakon ocjene stručnjaka, biti ocijenjeni od strane stručnjaka te će najbolji od njih sudjelovati na 12. međunarodnom Tool Fair-u Varni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Skip to content