Europski tjedan mladih

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je proslavu osmog izdanja Europskog tjedna mladih koje se diljem Europe obilježavao od 1. do 7. svibnja 2017. godine. Sloganom „Zamisli, kreni, djeluj” naglasak Europskog tjedna mladih bio je na solidarnosti i društvenom angažmanu mladih u Europi. Glavni događaj održao se dana 09. svibnja 2017. godine, na kojemu je, između ostalog, sudjelovao i Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Zaposlenici Saveza predstavili su rad udruge i projekt financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU – Act now for better future (razmjena mladih) kao i projekt New methods for inclusion, strateško partnerstvo čiji smo rezultat prezentirali na štandu – priručnik „Learn how to communicate, learn how to include“.

Na proslavi Europskog tjedna sudjelovali su i Hrvatska škola Outward Bound; ACT grupa, udruga Posejdon, OŠ Ljudevit Gaj; SŠ Kantakuzina, OŠ Fran Galović; Europski dom Slavonski Brod, Udruga IKS koji su predstavljali razmjene mladih; Udruga ZUM, , Carpe Diem, VCZ & Centar za rehabilitaciju, Hrvatska škola Outward Bound koji su predstavljali volontiranje. Bogati program u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU upotpunio je i nastup izvrsnog gluhog, finskog rap i hip hop umjetnika SIGNMARKA.