Završna konferencija projekta “Learn to learn”

Dana 13. svibnja 2017. godine član Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba Toni Rakitić i stručna komunikacijska posrednica Alma Sarač sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta pod nazivom “Learn to Learn” održanog u suradnji s turskom organizacijom Turkey Youth Union Association. Konferencija se održala u Istanbulu.

Cilj konferencije je bio predstaviti sve rezultate ovog jedinstvenog projekta u trajanju od 2 godine. U sklopu projekta su se podržali svi procesi potrebni za cijeloživotno učenje zajednice Gluhih i nagluhih, a posebno su razvijene metode neformalnog obrazovanja u skladu s potrebama nastanka i održavanja radionica o zaštiti ljudskih prava. Ovaj projekt uspio je identificirati te u potpunosti educirati novih 11 gluhih voditelja radionica na 4 razne lokacije.

Toni Rakitić je predstavio Savez gluhih i nagluhih grada Zagreb ate zajednicu gluhih u Hrvatskoj, predočio probleme i izazove s kojima se mladi gluhi suočavaju od rane faze obrazovanja do trenutka zapošljavanja.

Nadamo se da će i naši mladi članovi postati jedni od Gluhih voditelja radionica, kako bi mogli nastaviti s ovakvim prijekopotrebnim radionicama i edukacijom Gluhih u budućnosti.

Više na FB album završne konferencije:
https://www.facebook.com/

Izvještaj od Tonija Rakitića:
www.youtube.com