OSI ZA OSI – Prevencija institucionalizacije starih i nemoćnih osoba

U svibnju ove godine, s velikim ponosom, započeli smo provedbu pružanja usluge pomoći korisnicima projekta “OSI ZA OSI – Prevencija institucionalizacije starih i nemoćnih osoba”. Cilj ovog projekta je osigurati podršku starijim osobama i osobama s invaliditetom, kako bismo unaprijedili njihovu kvalitetu života i spriječili njihovu institucionalizaciju. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti da je od ukupno 120 korisnika našeg projekta, čak 80 osoba s invaliditetom koje su najčešće starije od 80 godina. Ovi korisnici često su suočeni s različitim izazovima u svakodnevnom životu, a naš projekt ima za cilj pružiti im potrebnu pomoć i podršku.

Jedan od ključnih aspekata našeg projekta je osiguravanje kućanskih potrepština za korisnike. Svi imaju pravo na osnovne potrepštine za kvalitetan život, a osobito ako uzmemo u obzir posebno ranjivu skupinu – starije i nemoćne osobe, to trebamo uzeti sa posebnom pažnjom. Sa zadovoljstvom možemo reći da smo uspješno podijelili sve potrebne proizvode za svibanj i lipanj, na veliku radost naših korisnika te ćemo se posvetiti redovitoj isporuci ovih potrepština.

Korisnici su izrazili zahvalnost za ovom podrškom koja im olakšava svakodnevne aktivnosti i doprinosi povećanju njihove kvalitete života, a time i dostojanstva. Nastavit ćemo s isporukom higijenskih potrepština i u budućnosti, kako bismo osigurali kontinuiranu podršku našim korisnicima.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), osobe s invaliditetom i dalje predstavljaju najugroženiju skupinu na tržištu rada, a njihovo zapošljavanje je često otežano. U sklopu našeg projekta, s ponosom možemo reći da smo zaposlili 15 osoba s invaliditetom, od ukupno 20 zaposlenih.

Naš cilj je pružiti priliku za zapošljavanje i profesionalni razvoj osobama s invaliditetom, čime aktivno doprinosimo boljem i pravednijem društvu. Vjerujemo da svaka osoba zaslužuje priliku za rad i doprinos zajednici, a naš projekt je korak u tom smjeru.

Projekt “OSI ZA OSI – Prevencija institucionalizacije starih i nemoćnih osoba” nije samo pružanje pomoći, već i stvaranje zajednice koja brine za svoje najugroženije članove. Ponosni smo na dosadašnje rezultate i zahvaljujemo svima koji su nas podržali na ovom putu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Scroll to Top
Skip to content