“RigUP – Recognize Improvisations Grounds UPgraded”

Predstavnice Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba – Dijana Vincek, Lina Beusan i Ivana Rajić-Mišković, sudjelovali su na projektu pod nazivom “RigUP – Recognize Improvisations Grounds UPgraded” koji se održao u Rigi u razdoblju 02.-09. lipnja.

Zemlje koje su, uz Hrvatsku, sudjelovali u navedenom projektu su Poljska, Slovenija, Španjolska, Turska, Italija, Rumunjska i Portugal. Zastupljenost različitih zemalja omogućilo je bogatu razmjenu informacija o trenutnoj situaciji osoba s invaliditetom u pojedinoj zemlji kao i razmjenu primjera dobre prakse.

Sudionici treninga imali su priliku razviti improvizacijske vještine, naučiti kako  primijenjivati improvizaciju kao alat u radu s različitim kategorijama osoba s  invaliditetom, raditi na boljem razumijevanju invaliditeta, koncepta inkluzije i pristupačnosti.

Kako bi članovima Saveza prenijele svoje iskustvo i znanje stečeno na intenzivnom treningu, organiziran je seminar koji se održao  16. lipnja u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih.

Sudionicima na seminaru prikazao se i video flashmoba napravljenog u Sigualdi, a koji također možete pogledati preko dolje navedenog linka: https://www.youtube.com/watch?v=RCWcVnXnAJQ&list=UUxiAd7SeSxWHeb-lNCzwh0Q