Uho za kulturu – 64

64 nova je drama višestruko nagrađivane autorice Tene Štivičić. Nakon međunarodnog uspjeha drame Tri zime, praizvedene u National Theatre u Londonu i ovjenčane najprestižnijom nagradom za autorice na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Tena Štivičić u ovoj drami razotkriva initmu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih vlastitih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo.

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebali bi biti situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da imaju dijete.

No na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju napraviti dijete i da se moraju upustiti u proces vantjelesne oplodnje primora ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja.

Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

64 prizora drama je o ženama i muškarcima, o djeci i roditeljima, o stvarnosti i mašti.

(https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/drama-3/)

U novoj drami Tene Štivičić, napisanoj na tragu kvalitetnog sitcoma o procesu umjetne oplodnje, suvremeni mladi par u izvedbi Igora Kovača (Danijel) i Olge Pakalović (Eva) otkriva da ne znaju kako jedno drugome biti podrška (ali trude se), ne mogu se opustiti (ali znaju da bi trebali), nije im zabavno voditi ljubav s liječničkim uputama na uzglavlju (ali prisiljeni su ako žele dijete), a nemaju si baš ni mnogo toga za ispričati na dnevnoj bazi.

Kontaktirajte nas kako bi rezervirali svoju kartu.

Podsjećamo sve da je projekt “Uho za kulturu” financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a u partnerstvu s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu i Muzejom prekinutih veza.

Za više informacija, posjetite nas na:

  1. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske – https://min-kulture.gov.hr/
  2. Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba – https://sginzg.hr/
  3. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu – https://www.hnk.hr/hr/
  4. Muzej prekinutih veza – https://www.facebook.com/Muzejprekinutihveza/