OSNAŽIVANJE NEZAPOSLENIH OSOBA S INVALIDITETOM ZA AKTIVNO TRAŽENJE POSLA – ODRŽANI PRVI TRENINZI

U okviru Savjetovališta za osobe s invaliditetom za tržište rada jednakih mogućnosti, održan je prvi sastanak s nezaposlenim osobama s invaliditetom 30.11.2018. Na sastanak je došlo 11 osoba koje su se odlučile uključiti u edukacije koje provodi Savjetovalište.

Kako bi osnažili nezaposlene osobe s invaliditetom za aktivno traženje posla u prosincu su održana dva treninga. Od 4. do 8. prosinca 2018. godine, održan je trening usavršavanja komunikacijskih vještina, a od 11. do 15. prosinca 2018. održan je trening pisanja motivacijskog pisma i životopisa. Oba treninga je održao Domagoj Morić, mag.comm. Na treninzima je sudjelovalo 11 osoba s invaliditetom. Sudionici su kroz neformalnu edukaciju usavršili komunikacijske vještine – pismene i usmene, radili na odnosima u komunikaciji i prezentacijskim vještinama. Na kraju su pripremili govor u obliku javnog nastupa, naučili rješavati sukobe u komunikaciji te etičke principe. Kroz trening pisanja motivacijskog pisma i životopisa, sudionici su usavršili pisanje molbi i životopisa na način da su naučili prepoznati ključne vještine koje se traže u životopisu, a koje oni posjeduju te na kvalitetan način čitati oglas za posao. Također, na kraju treninga su održane simulacije razgovora za posao nakon kojih su imali individualne konzultacije s voditeljem treninga, g. Morićem.

Savjetovalište je uspostavljeno u okviru projekta “UP.02.1.1.06.0004 – Jačanje kompetencija osoba s invaliditetom u svrhu prevladavanja socijalne isključenosti i povećanja zapošljivosti” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Scroll to Top
Skip to content