Održan okrugli stol “Mogućnost razvoja novih i unaprjeđenja postojećih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga po mjeri osoba s oštećenjem sluha”

25.11.2022. godine u sklopu projekta „Podrška procesu deinstitucionalizacije gluhih i nagluhih osoba“, održan je okrugli stol u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba. Tema okruglog stola bila je „Mogućnost razvoja novih i unaprjeđenja postojećih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga po mjeri osoba s oštećenjem sluha“. Sudionici okruglog stola, uz predstavnike Saveza Mirjanu Jurišu i Ivu Radić Korpar, bili su predstavnici Grada Zagreba dr.sc. Marinka Bakula Anđelić te predstavnica Doma za starije osobe Sveti Josip Željka Bele, mag.soc.pol.

Dr.sc. Marinka Bakula Anđelić predstavila nam je prava i usluge Grada Zagreba za osobe s invaliditetom, dok je predstavnica Doma Sveti Josip, Željka Bele, mag.soc.pol., predstavila izvaninstitucionalne socijalne usluge koje se pružaju u okviru Doma za starije osobe Sveti Josip.

Okruglom stolu prisustvovali su zainteresirani stručnjaci koji kroz svoje djelovanje pružaju izvaninstitucionalne socijalne usluge starijim osobama. Razmjena iskustava uvijek je plodno tlo za razvoj novih mogućnosti i ideja, a koje su posebice potrebne u pogledu deinstitucionalizacije i zbrinjavanja starijih gluhih osoba.

Scroll to Top
Skip to content