Međunarodni dan Gluhih, Međunarodni dan znakovnih jezika i 100 godina okupljanja Gluhih

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba organizacijom skupa pod nazivom „Izjednačavanje kriterija za ujednačavanje prava Gluhih“ koji se održao 23.rujna, obilježio je Međunarodni dan Gluhih, Međunarodni dan znakovnih jezika i 100 godina organiziranog okupljanja gluhih i nagluhih osoba na području grada Zagreba.

Uočeno je kako dolazi do neujednačenosti prilikom ostvarivanja prava Gluhih osoba temeljem Rješenja, stoga je organiziran skup na kojem su izlaganje održali stručnjaci relevantnih institucija, a svaki sukladno svom području djelovanja. To su:

  • Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
  • Zavod za mirovinsko osiguranje

Izvršna dirketorica Saveza, Mirjana Juriša, svečano je otvorila skup, nakon čega se prisutnima obratila predsjednica Saveza, Katarina Tonković koja je ispričala kratku povijest Saveza.

Obilježavanju je nazočila i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Ana Profeta – zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kao i saborska zastupnica – Ljubica Lukačić.

Tijekom skupa istaknuti su brojni problemi s kojima se susreću gluhe i nagluhe osobe, a o kojima su progovarale upravo Gluhe osobe.

Scroll to Top
Skip to content