"Youth workers academy"
SGINGZ partner na strateškom partnerstvu u okviru Erasmus+

 • O PROJEKTU

  Projekt „Youth workers academy“, broj projekta: 2016-1-SI02-KA205-013513 je strateško partnerstvo u okviru Erasmus + programa, te traje od 1.06.2016. – 31.05.2018. godine. Prijavitelj je Zavod Mladinska Mreža MaMa iz Slovenije u partnerstvu s Asociatia Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila iz Rumunjske, Turkiye Genclik Birligi Dernegi iz Turske te Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba iz Hrvatske.  U okviru projekta, partneri će razmijeniti primjere dobre prakse, posjetiti u svakoj državi najmanje 3 organizacije (ukupno najmanje 12) koje rade s mladima s manje mogućnosti u 3 područja: ruralno, invaliditet i LGBTQI. Osmislit će se 3 kurikuluma s metodama za youth workere – osobe koje rade s mladima u 3 navedena područja te uključiti 180 youth workera kroz 3 pilot treninga prema područjima u svakoj državi.
  Cilj je educirati youth workere za rad sa specifičnim grupama mladih kako bi znali kako im ispravno pristupiti i pomoći da u potpunosti razviju svoj puni potencijal i aktivno sudjeluju u društvenoj zajednici.

 • 1. RADNI SASTANAK U SLOVENIJI

  Od 1. kolovoza do 4. kolovoza 2016. predstavnici Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba Josip Brozović i Marija Novina – Nicolescu su sudjelovali na kick off sastanku u okviru Erasmus + projekta „Youth Workers Academy“- 2016-1-SI02-KA205-013513 . Sastanak se održao u Sloveniji, koja je prijavitelj projekta u partnerstvu sa Rumunjskom, Turskom i Hrvatskom.

  Kao i uvijek na prvom radnom sastanku cilj je bio postaviti zajednički jezik i razumijevanje između partnera za cijeli tijek projekta. Raspravljalo se o svim dijelovima projekta od ciljeva, provedbe aktivnosti, vremenskog tijeka, obveza i zadataka svakog partnera do financija. Na kraju su se podijelile odgovornosti i dogovoreni koraci slijedeće faze projekta.

  NAJAVA STUDIJSKOG POSJETA U BUKUREŠTU, RUMUNJSKA

  Od 06.-10. listopada 2016. Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba će, kao partner, sudjelovati na studijskom putovanju u Bukurešt vezano za projekt “Youth workers academy“ broj projekta: 2016-1-SI02-KA205-013513. Tijekom studijskog posjeta, partneri će posjetiti najmanje 3 različite organizacije/institucije koje se bave s mladima s manje mogućnosti u području invaliditeta, LGBTQI zajednice te ruralnim područjima.
  Unutar projekta će, zajedno s partnerima Turskom i Rumunjskom te nositeljem projekta Slovenijom, uspostaviti 3 kurikuluma koja će koristiti osobe koje rade s mladima s manje mogućnosti.

  1. STUDIJSKI POSJET U BUKUREŠTU, RUMUNJSKA

  Prvi studijski posjet u okviru projekta „Youth workers academy“, broj projekta: 2016-1-SI02-KA205-013513 je organizirao partner iz Rumunjske - Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila u suradnji s Adina Stiftelsen Foundation. Studijski posjet se održao u Bukureštu od 6.-10. listopada 2016., te su na njemu sudjelovali svi partneri – predstavnici Zavoda Mladinska Mreža MaMa iz Slovenije, Turkiye Genclik Birligi Dernegi iz Turske i Josip Brozović i Marija Novina – Nicolescu kao predstavnici Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba iz Hrvatske.
  U okviru studijskog posjeta, upoznali smo se s radom slijedećih organizacije koje rade s mladima s manje mogućnosti: Adina Stiftelsen Foundation, Human Catalyst, Accept Romania, Chance for Life, Teach for Romania i Youth Voice Romania. Dogovoreni su i datumi slijedećeg studijskog posjeta u Zagrebu te daljnji koraci i obveze partnera u provedbi aktivnosti projekta.
 • NAJAVA STUDIJSKOG POSJETA U ZAGREBU, HRVATSKA

  U okviru Erasmus + projekta „Youth workers academy“, broj projekta: 2016-1-SI02-KA205-013513 održat će se drugi studijski posjet u Zagrebu od 18.-22. siječnja 2017. Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba je počeo s pripremama studijskog posjeta te kontaktira udruge koje rade s mladima s manje mogućnosti, posebno udruge koje rade s mladima s invaliditetom, LGBTQI skupinom i mladima iz ruralnih područja kako bi partnerima pokazao primjere dobre prakse u Hrvatskoj. Također, dio studijskog posjeta će biti i izrada kurikuluma i priprema daljnjih aktivnosti sukladno vremenskom tijeku projekta.