TJEDAN UDRUGA 2015. – bogati program na Zrinjevcu

  • Grad Zagreb i ove je godine organizirao Tjedan udruga – manifestaciju koja se održava već petnaestu godinu zaredom, a kojoj je cilj upoznavanje šire javnosti s radom udruga, odnosno njihovim programima, sadržajem i članovima.
    Tjedan udruga održan je od 25.do 29. svibnja na zagrebačkom Zrinjevcu, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio zadovoljstvo izuzetno korektnoj suradnji Grada Zagreba i svih udruga civilnog sektora, te kako se nada da će i dalje biti tako.

    U ime Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, podršku skupu dale su Katarina Tonković, predsjednica SGNGZ, Iva Hlavač, pravnica i Iwa Dugač, socijalna radnica.

    Uz mnogobrojne udruge koje su sudjelovale na ovom događanju, s područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, područja zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike, zaštite okoliša, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, i humanitarnog značenja i promicanja zdravlja, sudjelovala je i naša udruga – Savez gluhih i nagluhih, koju je predstavila naša zaposlenica Gordana Vuger. Gordana je predstavila svoje unikatne proizvode i proizvode naših gluhih članova, torbice, slike, marame itd.

    Osim izloženih štandova tu je bio i popratni program na glavnoj pozornici Zrinjevca, a sve to bilo je posjećeno i popraćeno velikim brojem javnosti.