U Zagrebu održan 13. ”Tjedan udruga”

     Od 13. do 16. svibnja ove godine u Zagrebu, na Zrinjevcu, održan je 13. ”Tjedan udruga”. “Tjedan udruga” organizirao je, kao i svake godine, Grad Zagreb; Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

     Cilj organizatora bio je da se šira javnost upozna s radom udruga, njihovim programima i članovima. Ove se godine prijavilo 130 udruga različitih djelatnosti. Od onih koje se bave osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi do udruga branitelja iz Domovinskog rata, udruga s područja tehničke kulture i javnozdravstvenih udruga, udruga za prevenciju ovisnosti i drugih.

     Europska komisija proglasila je 2013. godinu Europskom godinom građana. Upravo u tom duhu obilježen je ovogodišnji „Tjedan udruga“. U srijedu, 15. svibnja, održan je i Okrugli stol pod nazivom „Novi zakon o udrugama i EU“.

     „Tjedan udruga“ posjetio je Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je sve prisutne pozdravio i obratio se kratkim govorom. Istaknuo je kako Zagreb ne bi bio Zagreb bez Udruga koje u njemu djeluju i koje su velika vrijednost ovoga grada. Također je napomenuo da je Grad Zagreb u ovih 13 godina mnogo ulagao u Udruge te da će tako biti i ubuduće.

Bilo je predstavljeno oko 40 štandova s raznolikom ponudom predmeta koje su izradili članovi udruga, a uz to posjetiteljima je ponuđen i bogat kulturno-zabavni program.

Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba predstavio je radove svojih članova u okviru kreativne radionice, a na štandu su bile aktivne naše članice Katarina Horvatić, Vjekoslava Sošić, Marija Andrinić i Jasenka Kefelja.

 

                                                                                                                       
Boris Birošević