Kazališna predstava ''Prava stvar'' prilagođena gluhim i nagluhim osobama

  • Zagrebačko kazalište Mala scena 25. obljetnicu postojanja odlučilo je obilježiti obnovom predstave “Prava stvar” Toma Stopparda, prve predstave odigrane 1989. u dvorani na Medveščaku, čija je premijera bila u četvrtak 6. studenoga.

    Smještena u milje kazališta i kazališnih umjetnika, ova predivna priča o ljubavi i umjetnosti, o stvarnosti i iluzijama, o braku i nevjeri, razočaranjima i radostima, postavlja pitanja o "pravom životu" i granicama koje se stvaraju u susretu s "iluzijama".

    Prava stvar doživjela je svoj remake 6. studenog 2014. i igrala je svakoga dana do 5. prosinca kad je Mala scena obilježila svoju 25.obljetnicu.

    U suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba i Hrvatskim društvom tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih, 27.11.2014. organizirano je prevođenje na hrvatski znakovni jezik čime je predstava prilagođena gluhim i nagluhim osobama. Predstavu su imali priliku pratiti zainteresirani članovi Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba uz prevoditeljice Dorijanu Kavčić i Nives Gotovac.