Dani otvorenih vrata saveza gluhih i nagluhih grada zagreba, 28. I 29.5.2015.

  • Ured za udruge Vlade RH četvrtu godinu za redom organizirao je Dane otvorenih vrata udruga kako bi građanima približili svoje programe i aktivnosti. Manifestacija se održala u razdoblju od 27. do 30. svibnja 2015. uz očekivano sudjelovanje brojnih udruga iz raznih područja djelovanja. Tema ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga je "Udruge kao pokretači lokalnog razvoja".

    U 2015. godini koja se širom Europe obilježava kao Europska godina razvoja, Dani otvorenih vrata udruga prilika su da se dodatno osnaži solidarnost i povjerenje u lokalnim zajednicama i podsjeti na važnu ulogu koju udruge imaju u povezivanju građana u rješavanju problema i stvaranju mreža uzajamne podrške.

    Povodom Tjedna udruga i Dana otvorenih vrata, 28. I 29. svibnja 2015. Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba otvorio je svoja vrata. Građani su imali priliku razgledati prostorije Saveza, upoznati se s radom i aktivnostima, razgledati unikatne radove kreativne radionice ''Zlatne ruke'', upoznati i razgovarati s članovima, te sudjelovati u kratkom tečaju znakovnog jezika.

    Tom prilikom Savez je posjetio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno s pročelnicom Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnjom Fortuna. Predstavnike Grada dočekale su predsjednica Saveza Katarina Tonković i izvršna direktorica Mirjana Juriša, te stariji članovi Saveza koji su korisnici poludnevnog boravka u okviru Kluba Iznad 60.