Savjetovanje o legalizaciji nekretnina u Savezu gluhih i nagluhih grada Zagreba

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić proglašen je počasnim predsjednikom saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba

U prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, 10. travnja 2013., održano je savjetovanje o legalizaciji nekretnina na području grada Zagreba. Na taj način htjelo se pomoći članovima Saveza u legalizaciji njihovih objekata. Čitav skup bio je u organizaciji Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića i Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba.

     Na početku skupa okupljenima se obratila izvršna direktorica Saveza Mirjana Juriša, prof. sa nekoliko uvodnih riječi. Obratila se i predsjednica Saveza Katarina Tonković. Zahvalila je Gradonačelniku na pomoći koju je dosada pružao sa željom za buduću dobru suradnju sa gluhima i nagluhima Grada Zagreba te upoznala prisutne s radom Kluba „Iznad 60“ koji je taj dan obilježavao svoju 5. godišnjicu djelovanja.

Zahvaljujući na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji, dana 5. travnja 2013. godine, Izvršni odbor donio je odluku o imenovanju gospodina Milana Bandića počasnim predsjednikom Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba te mu je svečano uručena plaketa.

     Nakon uvodnih govora prikazan je kratak film koji prikazuje kakve je probleme imao Gradonačelnik u sukobu s oporbom u Skupštini Grada Zagreba kada je koalicija SDP-HSLS-HSU-Nezavisna lista Tatjane Holjevac izglasala za građane poprilično nepovoljan i skup Zakon o legalizaciji bespravnih objekata. Gradonačelnik Bandić obećao je ukoliko on pobijedi na predstojećim lokalnim izborima promijeniti Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata i izglasati prijedlog zakona koji je on donio, a koji je gotovo dvostruko jeftiniji od trenutačno važećeg Zakona. Svim sudionicima skupa podijeljen je materijal u kojem su objašnjena pravila legalizacije objekata. Svatko tko želi legalizirati svoj objekt treba se obratiti na adresu: Trg Stjepana Radića 1. do 30. lipnja 2013. Potrebno je donijeti zahtjev kojim se prijavljuje besparavna gradnja.

     Nakon predavanja, Gradonačelnik je obišao buduće prostorije Kluba mladih „Feniks“ koje se preuređuju, a učenici Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ priredili su domjenak za sve prisutne.

                                                                                        Boris Birošević