Prva inkluzivna projekcija "Koko 3: Ljubav ili smrt"

  • Prva inkluzivna filmska projekcija u kinu Europa Koko 3: Ljubav ili smrt Daniela Kušana održala se 01.prosinca 2014. Bila je prilagođena gluhim i slijepim osobama; pratila ju je naracija, titlovi za gluhe i nagluhe osobe te tumači/prevoditelji znakovnog jezika.

    Projekcija je bila besplatna i otvorena za sve zainteresirane posjetitelje, s ciljem doprinosa senzibiliziranju javnosti za pitanja prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha. Projekciju su organizirali kino Europa i Zagreb Film Festival u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba, Hrvatskim društvom tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih Udrugom slijepih Zagreb te Udrugom Zamisli.

    Projekciju je pratilo oko 50 članova Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, te 70 gluhih i nagluhih učenika Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

    Okupljene su pozdravili Branimir Šutalo, viši stručni savjetnik gradonačelnika za osobe s invaliditetom, Goran Denis Tomašković, tajnik Udruge slijepih Zagreb i Petra Herak, stručna suradnica Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, u ime predsjednice Katarine Tonković i izvršne direktorice Saveza i predsjednice Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih Mirjane Juriše.