Fashion hr 2013.

Regionalni sajam mode Perwoll ZONA 45 održat će se od 16. do 19. svibnja na Trgu kralja Tomislava te Cvjetnom trgu u Zagrebu. Ostvarenom suradnjom između organizatora i Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, sudjelovat će članovi Saveza na jednom od štandova.

U subotu 18. 05. 2013., na glavnom događanju, modnoj reviji, sudjelovat će članice Saveza, Barbara Bursač kao dizajnerica, a njezinu kreaciju će nositi Matea Matić.         
                     
Od samog početka, u projektu sudjeluje brand Perwoll koji već četvrtu sezonu zaredom kroz platformu LIFT direktno pomaže mladim dizajnerima da se predstave široj javnosti, a prošle godine brand je preuzeo i ulogu generalnog pokrovitelja. ''Uistinu smo ponosni što smo od samog početka prepoznali potencijal ovog projekta i što svojim angažmanom imamo priliku aktivno sudjelovati u stvaranju najvećeg regionalnog sajma mode te utjecati na razvoj regionalne modne scene općenito.'' - istaknula je Miranda Mladin, direktorica marketinga odjela L&HC Henkela za Adria regiju.

Zagrebačka publika tom prilikom upoznala je i ovogodišnju Miss Gluhih Hrvatske, prelijepu Mateu Matić koja je predstavila i dizajnersku haljinu s kojom će se u srpnju ove godine u Pragu boriti za titulu Miss svijeta Gluhih. Haljinu je dizajnirala mlada talentirana studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Barbara Bursać, također članica Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, i to pod mentorstvom poznate domaće modne dizajnerice, Martine Felje.     
Dizajnerica Barbara Bursač s direktoricom sajma Perwoll Zona 45, Martinom Matušin
Martina Felja, Matea Matić, Barbara Bursać
Miss gluhih - Matea Matić